Skip to Content
collage van foto's van samenspelgroepen, maar ook banner met de tekst samenspel

Spelen in groep kan zo geweldig zijn. Samen muziek maken, klanken die verweven in elkaar en jouw stem die mee de harmonie maakt, interactie met de andere muzikanten, via de muziek een sfeer creëren, voelen dat je in een groep een belangrijk onderdeel bent van het gebeuren, ... Dat gevoel is onbeschrijflijk.

In de Kunstfabriek hebben we heel uiteenlopende samenspelgroepen. Van kleine gemengde groepen over instrumenten-ensembles tot rock-bands. Ook kunnen bestaande groepen via bandcoaching begeleid worden.

Er zijn dit jaar enkele nieuwe samenspelgroepen. Onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen worden deze opgericht: SOUL/FUNK - FOLK - FILM-muziek

optreden van een folk-groep in een cultureel centrum
Folk

Speelplezier in groep ten top! We leren samen melodieën vanuit verschillende tradities, Ierland, Zweden, Frankrijk, Polen, ... en zetten ze samen in een groovy arrangement.

blokfluit - dwarsfluit - viool - klarinet - gitaar - piano

close-up van een gitariste onder blauwe spotlights
Soul/Funk

James Brown - Marvin Gaye - Prince - Aretha Franklin - Tower of Power - Otis Redding - Parliament - Isley Brothers - Ray Charles - ...

gitaar - basgitaar - drums - zang - keyboards - blazers

samenspel: groep die optreed op de nacht van den elentrik
Pop Rock Jazz

Dit spreekt voor zich. Vorm een groep, kies een stijl en ga er helemaal in op. "De Nacht van den Elentrik" is hier een product van.

zang - keyboards - gitaar - basgitaar - drums - blazers

samenspel: optreden van het vioolensemble in de plaza in 2020
Violen

Gepassioneerde strijkers gezocht voor ensemble "Meraki", het gezelligste orkest ter wereld. Enthousiasme en spelplezier zijn onze enige vereisten.

viool - cello - contrabas

closeup van enkele leerlingen van de klas van de blokfluiten
Blokfluit

Blokfluiten bestaan er in alle maten. Tijdens de ensemble lessen zien we een waaier aan muziek vanuit de middeleeuwen tot jazzy arrangementjes. Op blokfluit kan alles!

blokfluiten

dramatische operascéne, podium donker, twee actrices in spotlights zich tot God richtend
Operaklas

In de operaklas combineren we klassieke zang met theater. Ontdek de Maria Callas in jezelf en palm de bühne helemaal in!

zang - piano

leuke groepsfoto van de bende
Koren

"De Bende" overvalt je met enthousiasme en podium-plezier. "The Gang" zingt de pannen van het dak. "POPkoor'n" is een heerlijk uurtje meerstemmige popnummers zingen.

De Bende -12j
The Gang 12-18j
POPkoor'n +18j

collage van affiches van films van Pedro Almodovar
FILM-muziek
(Klassiek)

Alberto Iglesias, Hans Zimmerman, Angelo Badalamenti, ... Hedendaagse filmmuziek. Sluit je ogen en je wordt onmiddellijk de protagonist in één van je favoriete films.

piano - keyboards - klarinet - dwarsfluit - saxofoon - gitaar

optreden van een samenspel groep van Roel
Bandcoaching

Ondersteuning van bestaande groepen is mogelijk. Samen worden er ideëen gesprokkelt en richting gegeven aan de groep.

gitaar - bas - drums - zang - keyboards - blazers

groep die optreed op de nacht van den elentrik
Gitaren

Country, Rock, kampvuurliedjes, Popnummers en een solootje af en toe. Alles passert hier de revue. Samen gitaar spelen is opzwepend.

gitaar

groep die optreed op de nacht van den elentrik
Gemengd
samenspel

Behalve al deze specifieke samenspel groepen is het ook mogelijk om in een gemengde groep te spelen. Een gezamenlijke muziek-interesse kan al genoeg zijn.

alle instrumenten mogelijk